Puzzeltocht in de Beemster

Zaterdag 12 juni was het dan eindelijk zover. Na ruim 15 maanden alleen maar online samenkomen, was er gelukkig weer de gelegenheid om elkaar ‘live’ te zien tijdens ons eerste uitje sinds lange tijd. Dit alles vond plaats in werelderfgoed Droogmakerij de Beemster in Noord-Holland.

We verzamelden bij Fort Resort Beemster. Daar kregen we de Roadbooks uitgereikt voor de Twizy puzzeltocht “Ontdek de Beemster” en een korte uitleg over de Renault Twizy’s. Voor onderweg stond er ook nog voor iedereen een ‘snackpakketje’ klaar, met lokale lekkernijen van Bij Moeders in De Kosterij.

Na alle voorbereidingen en uitleg, konden we dan eindelijk beginnen aan de puzzeltocht. De route leidde ons door het mooie Beemster landschap en langs diverse bijzondere plekken, zoals Klooster O.L.Vrouwe van Lourdes, Korenmolen de Nachtegaal de forten ‘Fort aan de Middenweg’ en ‘Fort Spijkerboor’. Deze forten zijn onderdeel van de Stelling van Amsterdam, wat ook werelderfgoed is.

Gedurende de puzzeltocht was er volop gelegenheid om tijdens de stops met elkaar bij te praten. Na afloop van de puzzeltocht zijn we nog een hapje gaan eten bij restaurant Brasa Beemster, om daar deze super gave dag af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *