Online Coding Dojo

Donderdagavond 17 december hadden we onze laatste kennisavond van het jaar. Dit keer hebben we weer een Coding Dojo gedaan, alleen nu voor het eerst online.

De setting was MS Teams. Na een korte inleiding ging iedereen naar de aan hem toegewezen online meeting room om daar, samen met een collega, aan de Kata werken. De indeling van de meeting rooms was gebaseerd op een inventarisatie vooraf, waarbij iedereen had aangegeven wat hij graag zou willen leren en wat hij een ander zou kunnen/willen leren.

De onderwerpen waar in de verschillende meeting rooms aan werd gewerkt waren onder andere Kotlin, Vavr, het toepassen van test driven development en het gebruik van tooling als Spock en KoTest. Om online pair programming mogelijk te maken werd er gebruik gemaakt van de IntelliJ plugin ‘Code With Me‘, wat op zich al een leerzame ervaring was.

Halverwege de avond kwamen we weer samen in de centrale meeting room voor een feedbacksessie. Daarin werd aan iedereen gevraagd hoe het eerste uur verlopen was en waar ze in het tweede op wilden gaan letten.

Na de tweede sessie hebben we de avond afgerond met een korte demo door elk koppel en een retro van de gehele avond. Hierbij kon met behulp van Miro de feedback op post-it’s op een digitaal bord worden geplaatst.

Het resultaat was een leuke, actieve avond, die veel later eindigde dan gepland was (time flies when you’e having fun ­čśä). Naast een leuke avond heeft ook iedereen een leerzame avond gehad en was de groep het er over eens dat deze opzet zeker voor herhaling vatbaar is, zowel online als fysiek op kantoor, zodra dat weer mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *