Observables & Reactive Programming in Java bij Utrecht JUG meetup

Dinsdag 28 augustus was het weer volle bak op ons kantoor in Nieuwegein tijdens de meetup “To Hell with Callback Hells & The Definite Guide to Reactive Programming in Java” van de Utrecht Java User Group! Deze meetup was al wekenlang uitverkocht en de uiteindelijke opkomst was dus ook erg goed.

De eerste spreker was Roy Straub. Zijn talk ging over het ReactiveX observable model, dat onder andere wordt gebruikt bij bedrijven als Netflix, Microsoft, Github en AirBnb. Aan de hand van enkele real-life cases demonstreerde Roy wat de kracht van het ReactiveX observable model is.

Erwin de Gier ging in zijn talk in op reactive programming in Java. Hij behandelde onder andere de frameworks Vert.x, Akka en Spring 5. Ook ging hij dieper in op libraries als RxJava en Akka Streams en de Java 9 Flow API.

Tijdens beide talks was er veel interactie met het publiek en ook na afloop tijdens de borrel werd er nog lang doorgesproken met de sprekers.

De volgende meetup van de Utrecht Java User Group is een Kotlin workshop op dinsdag 18 september. Ook deze meetup hosten we weer op ons kantoor in Nieuwegein.

 Roy Straub tijdens meetup    Erwin de Gier tijdens meetup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *