Kennisavond toch weer online

In onze planning stond om op dinsdag 29 september eindelijk weer eens een kennisavond op kantoor te doen. Helaas kondigde Minister-President Mark Rutte de avond ervoor weer strengere corona maatregelen aan, waardoor we het moesten uitstellen. Het onderwerp van die avond, een workshop reactive programming, was namelijk niet geschikt voor een online kennisavond. We moesten dus een nieuwe datum prikken.

Dinsdag 27 oktober was het dan zover. Eindelijk weer een kennisavond, dit keer online. Natuurlijk werden ook nu weer de pizza’s bij iedereen thuis bezorgd om vervolgens te beginnen. Op het programma stonden drie onderwerpen.

Als eerste vertelde Tim over zijn project ‘Mobiel identificeren’ bij de Rabobank. Hij vertelde over de functionaliteit, hoe het nu is opgezet en de verandering/verbeteringen waar ze nu aan werken.

Lennart lichtte vervolgens toe waarom hij Kotlin mist in z’n nieuwe opdracht. Hij deed dit door enkele veel gebruikte Kotlin features te vergelijken met hoe ze in Java en/of Project Lombok werken. Als developer heeft hij het werken met Kotlin toch wel als prettiger ervaren dan werken met Java. In Java 15 zitten weliswaar redelijk wat ‘Kotlin-achtige’ features uit Kotlin overgenomen, maar het is volgens Lennart nog steeds geen betere optie.

Het laatste onderwerp van de avond ging over een nieuw intern project, dat we onlangs gestart zijn. Allereerst vertelde Willem over de achtergrond van dit project, waarna Matthijs dieper inging op de start van het project, zoals het inrichten van de issue tracking en build pipeline met GitLab en de deployment op Azure.

Meer over ons interne project is binnenkort te lezen als blog op onze website.

Al met al een leuke en leerzame avond. Volgende maand gaan we gewoon weer online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *