Kennisavond: Testcontainers

Dinsdag 23 februari hadden we weer een online kennisavond. Dit keer wat het onderwerp Testcontainers. Ook nu was de avond weer in de vorm van een Coding Dojo gegoten. Dat betekende dus vooral veel hands-on bezig zijn!

Iedereen kon aan de slag met een aantal opdrachten, waarbij de uitgangssetup een Spring Boot applicatie was met een H2 database. De opdrachten waren zo opgezet dat ze ook ruimte boden om extra dingen te proberen, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van de database naar bijvoorbeeld een MongoDB of Postgres database.

Eén van de conclusies van deze Coding Dojo was dat het gebruik van testcontainers niet alleen er handig is, maar ook niet moeilijk. Daarnaast zag bijna iedereen wel een praktische toepassing in hun dagelijkse werk voor testcontainers.

Aan het einde van de avond hebben we nog onderwerpen geïnventariseerd voor toekomstige kennisavonden. Dit leverde een mooi lijstje op. De eerstvolgende kennisavond is op dinsdag 30 maart. Die avond gaan we een Domain Driven Design Kata doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *