Kennisavond: Project NS en GitHub copilot

Maandag 30 januari was de eerste kennisavond van 2023 van CodeSquad. Deze keer geen codekata, maar twee talks.

Natuurlijk begon de avond weer met pizza’s, spareribs, hot sandwiches en met elkaar bijpraten. Daarna gingen we over naar de inhoud.

Erwin Olie deelde als eerste met de groep zijn ervaringen met GitHub Copilot. Hij liet zien dat het niet alleen handig werkt bij het schrijven van nieuwe code, maar dat Copilot ook goed te gebruiken is om bestaande code te reviewen en om te analyseren wat bestaande code doet. Ook is het goed bruikbaar bij het schrijven van testen. Naast de voordelen ging Erwin ook in op enkele nadelen aan de hand van een paar leuke voorbeelden.

Het tweede deel van de avond werd ingevuld voor Jan-Paul. Hij vertelde over zijn project bij de NS, waar hij werkt aan de vernieuwing van het systeem ‘Bijsturing Applicatie Materieel’ (BAM). Jan-Paul behandelde tijdens z’n presentatie onder andere het doel van BAM, de samenhang met andere systemen, de oude architectuur en de architectuur van het nieuwe systeem. Ook ging hij in op de migratiestrategie waar voor is gekozen en de actuele status van het project.

Ook deze keer weer een geslaagde avond. De volgende kennisavond gaan we weer een codekata doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *