CodeSquad Ignite Sessions groot succes

Woensdag 15 september hadden we op ons kantoor in Nieuwegein weer een kennisavond. Deze keer hadden we de CodeSquad Ignite Sessions. Iedereen gaf een presentatie van 20 slides, waarbij telkens na 15 seconden automatisch de volgende slide verschijnt. Oftewel een presentatie van 5 minuten.

Een aantal collega’s had er voor gekozen de hele dag op kantoor te komen werken, waardoor het al vroeg gezellig was. Tegen het einde van de middag kwam de rest van het team en begonnen we de avond zoals gewoonlijk met pizza’s. Altijd een gezellig moment om weer met elkaar bij te praten.

Na de pizza’s was het tijd voor de presentaties. Iedereen mocht zelf z’n eigen onderwerp bepalen, zonder enige restricties. Dat leverde een avond op met een grote diversiteit aan talks. Zo kwamen er diverse hobby projecten aan bod, lichtte Stefan Pretty Good Privacy (PGP) toe en vertelde Mike over de programmeertaal Rust. Ook minder technische onderwerpen werden gepresenteerd, zoals hoe organiseer je een hackathon, de tien boeken die je als software developer gelezen moet hebben en hoe bereid je jezelf het beste voor op een intake.

Dat Ignite Talks niet eenvoudig zijn, bleek wel uit het feit dat een aantal sprekers toch meer tijd nodig hadden om hun verhaal te doen, dan de vijf minuten die beschikbaar was. Aan de andere kant maakte dat ook weer het enthousiasme voor het gekozen onderwerp duidelijk ­čśâ. Ook na alle presentaties werd nog over het onderwerp doorgepraat.

Het concept van de CodeSquad Ignite Sessions gaan we zeker weer een keer herhalen, want de avond was weliswaar lang, maar wel een groot succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *