Online kennisavond

Dinsdag 19 mei hebben we eindelijk weer eens een kennisavond georganiseerd. De laatste kennisavond op kantoor was op 10 maart, een week voordat de Corona crisis uitbrak. Omdat een kennisavond op kantoor op dit moment niet verstandig is, hebben we dus een online kennisavond gehouden.

Rond 19.00 uur werd er bij iedereen thuis een pizza bezorgd, zodat we ook het echte kennisavond gevoel kregen. Nadat we met elkaar hadden bijgepraat onder het genot van onze pizza’s, startte rond 19.30 uur het inhoudelijke deel van de avond.

Als eerste demonstreerde Stefan ons, hoe hij met een RasberryPi een backup server heeft ontwikkeld om zo makkelijk backups te maken. Hij liet hierbij onder andere zien hoe hij Samba, RSync en Timeshift had gebruikt om het geheel te configureren.

Na Stefan vertelde Jorick ons meer over Kubernetes en hij liet een paar voorbeeld implementaties zien van zijn hobby projecten, waaronder zijn home automation. 

De online kennisavond bleek uiteindelijk een prima alternatief voor een kennisavond op kantoor, al blijft een kantoormeeting toch praktischer en gezelliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *