Kennisavond: Data Streaming en Clean Architecture

Maandag 17 mei was het weer tijd voor een online kennisavond. Dit keer stonden er twee onderwerpen op het programma, namelijk: ‘Data Streaming & Bigtable’ en ‘Clean Architecture’.

In de eerste talk vertelde Jorick over hoe hij in z’n project bij Bol.com Google Bigtable gebruikt bij het verwerken van grote datastreams. Deze datastreams bevatten productinformatie over alle producten in de webshop en zijn bedoeld voor Google Shopping. Door Bigtable te implementeren is het verwerken niet de datastreams niet alleen efficiënter en goedkoper geworden, maar ook veel minder foutgevoelig.

De tweede talk van de avond ging over Clean Architecture. Jeroen lichtte enkele kenmerken toe waar je een ‘slechte architectuur’ aan kunt herkennen en wat de minder wenselijke gevolgen ervan zijn. Vervolgens behandelde hij de belangrijkste principes waar de goede architectuur volgens het Clean Architecture principe van Robert C. Martin (a.k.a. ‘Uncle Bob’) aan moet voldoen. Dit zijn onder andere het gebruik maken van ‘layers’ in architectuur, het ‘single responsibility’ principe en het ‘dependency inversion’ principe

In juni is er weer een kennisavond. Dan gaan we weer een Coding Dojo doen. Heb je interesse om een keer een kennisavond bij te wonen, stuur dan een berichtje naar info@codesquad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *