CodeSquad in Corona tijd

Sinds een aantal weken is een groot deel van de wereld in een bijzondere situatie beland. Het Corona virus heeft ons in z’n greep genomen en dat heeft ook z’n impact op CodeSquad. Tijd om eens met iedereen te delen, hoe we deze periode doorkomen.  

In februari was het al merkbaar dat bedrijven voorzorgsmaatregelen namen i.v.m. het Corona virus, dat zich inmiddels ook in Europa verspreidde. Dit betekende onder andere voor een aantal CodeSquad developers, dat delen van hun teams thuis moesten gaan werken. Toch heeft dat ons er niet van weerhouden om op 10 maart nog een kennisavond op kantoor te houden. Achteraf gezien was dat voorlopig de laatste…

Kennisavond 10 maart
Kennisavond 10 maart

Halverwege maart sloeg het Corona virus echt hard toe in Nederland. We kwamen daardoor in een ‘intelligente lockdown’, wat betekende dat vanaf 16 maart iedereen thuis moest werken. De eerste dagen ging dat nog wat onwennig. Zo was niet bij alle klanten de infrastructuur hier goed op voorbereid en was het even zoeken naar de juiste manier van samenwerken. Uiteindelijk waren dat de enige hick-ups en vond iedereen snel z’n draai. Ook regelden we bureaustoelen en andere benodigdheden voor collega’s die niet over een optimale thuiswerkplek beschikten.

Gelukkig kregen we niet te maken met projecten die werden stopgezet of klanten die de inhuur van software developers staakten. Daardoor werd één van de grootste uitdagingen voor ons, hoe we contact met elkaar konden blijven houden. Het antwoord hierop was onder andere regelmatig telefonisch contact hebben en elke vrijdagmiddag een online borrel.

Online VrijMiBo
Online VrijMiBo

Naast deze contactmomenten werd iedereen ook verrast met een set Tony Chocolonely repen en een borrelpakket. Hiermee probeerden we het leven en werken tijden de ‘intelligente lockdown’ wat te veraangenamen.

Als alternatief voor de maandelijkse lunches zijn we gestart met online ‘Bring Your Own Lunch (BYOL)’ afspraken. Helaas niet een lunch ergens in een horeca gelegenheid, maar achter je laptop met elkaar bijpraten onder het genot van je eigen gemaakte lunch.

Binnenkort gaan we ook starten met online kennisavonden. Daarmee hebben we voor bijna alles wat we deden een online alternatief gevonden. Zo komen we dus bij CodeSquad deze lastige periode prima door. Al kijken we met z’n allen wel weer uit naar het moment dat het weer een beetje kan gaan, zoals we dat voor de Corona crisis konden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *